DE BSR TECHNIEK

De BSR techniek is ontwikkeld om het natuurlijke zelfgenezende vermogen van het lichaam te stimuleren en vastgezette spierspanningen los te laten.

Terwijl de client volledig gekleed ligt, voert de practitioner een aantal testen uit om nauwkeurig de juiste plaats en richting van de vastgezette spierspanning te bepalen.

Dit wordt gedaan door lichte druk toe te passen op verschillende plaatsen op het lichaam en waar te nemen hoe het lichaam daarop reageert. Het lichaam werkt als een bio-feedback mechanisme en verstrekt de benodigde informatie.

Daarna stimuleert de practitioner het lichaam om de spanning los te laten door het uitvoeren van een lichte, handmatige drukimpuls op de juiste plaats en in de juiste richting.

Als de vastgezette spierspanning nog niet zo lang aanwezig is, zal het proces van loslaten vrij snel plaatsvinden.

Wanneer de spierspanning echter gedurende langere tijd, mogelijk al jaren, aanwezig is, kunnen meer dan drie bezoeken aan de BSR practitioner nodig zijn.

Dan zullen de spieren zich laagje voor laagje ontspannen, totdat zij weer hun normale, natuurlijke veerkracht terug hebben gekregen.

De toepassing van BSR-techniek is zacht en vriendelijk en heeft geen kracht nodig, omdat Body Stress Release gebruik maakt van de natuurlijke behoefte van het lichaam om te streven naar een lichaam vrij van spierspanningen.

* BODY STRESS RELEASE STELT GEEN DIAGNOSES.

* BODY STRESS RELEASE BEHANDELT GEEN ZIEKTEN.